Bericht

Transform Meetup – Lokale energiesystemen

Geplaatst op 17 juli 2023, 12:18 uur
Illustration

Op 3 juli is het concept Nationaal Plan Energiesysteem gepresenteerd tijdens de persconferentie van Rob Jetten. Naast een uitdagende ambitie, een prikkelend toekomstperspectief en een duiding van de ontwikkelpaden is ook de positie van lokale energiesystemen opgenomen.

En daar zijn we als Transform beweging heel blij mee. Het decentrale model wordt naast het bestaande geplaatst als hoofdkeuze in de toekomstige energiesysteem van Nederland! Een belangrijke stap in de marathon naar een duurzaam, rechtvaardig, robuust en lokaal energiesysteem.

Met Transform willen we op onze manier (op de manier hoe we ook sprints ontwikkelen forthefutureofenergy.nl/sprints) bijdragen aan de doorvertaling en uitwerking van de visie en uitvoering van lokale energiesystemen.

Daarom organiseren we eind augustus een meet-up om met elkaar hierover in gesprek te gaan. In overleg met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat vragen zij ons met name om bij te dragen aan de bouwstenen voor de visie op lokale energiesystemen en hoe we gezamenlijk kunnen helpen met bijvoorbeeld het cijfermatig onderbouwen van de waarde van het decentrale model.

De meetup zal einde van de middag plaatsvinden op 31 augustus op een locatie in het midden van het land. Het ministerie van EZK zal context geven aan de visie op lokale energiesystem in het concept NPE, we vragen smaakmakers om hun perspectief op het onderwerp met ons te duiden en gaan in break outs met elkaar verder in gesprek over hoe we kunnen bijdragen.

De resultaten zullen we samenvatten en delen met de partners en ons brede netwerk. Het doel is om met het netwerk in de dialoog fase van het concept NPE het onderwerp Lokale Energiesystemen verder te helpen.

Lees hier het verslag over deze Transform meetup.

Deel dit: