Activiteit

Masterclass Wereld van B in gemeente Weert

dinsdag 18 juni 2024 , 13:30 - 17:00 uur
Illustration

We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Of, zoals het in de veranderkunde heet: je kunt alleen van A naar B via de principes van B. Dit is de basis van ‘De Wereld van B’: een door NP RES ontwikkeld en beheerd gedachtegoed dat is gericht op het vormgeven van de energievoorziening van vandaag volgens de principes van morgen. De beste manier om de toekomst te voorspellen is per slot van rekening door hem zelf te creëren.

Tijdens de masterclass leren deelnemers anders naar de energietransitie kijken. Ze leren wat de logische principes van een decentrale, duurzame energievoorziening kunnen zijn. En ze leren hoe deze toe te passen in de praktijk. Daarvoor werken we met een concrete casus uit de praktijk. Tijdens de masterclass in Weert zullen we werken met een casus rondom een nieuw aan te leggen woonwijk. De casus gaat over lokale duurzame energie-oplossingen die voortgang van het project mogelijk maken nu het centrale net geen ruimte heeft voor nieuwe woningen.

Deze masterclass is niet vrij toegankelijk. Wel is het mogelijk zelf een masterclass te organiseren of er één bij te wonen.

Lees hier alles over de masterclasses Wereld van B.

Of contacteer Paul Dalebout.

Kosten
Gratis voor leden
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Nijkerk. Doelgroep zijn ambtenaren van de gemeente van diverse beleidsterreinen, daarnaast worden ook andere betrokkenen zoals netbeheerder Liander uitgenodigd.
Deel dit: