Activiteit

Samen sterk met buurkracht - Workshop Wereld van B

donderdag 11 april 2024 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

De tweede editie van Samen sterk met Buurkracht komt eraan! Donderdagmiddag 11 april 2024 is dé dag dat Buurkracht buurtinitiatieven en bestuurders weer samenbrengt. Tijdens deze sprankelende bijeenkomst zal de Buurkracht monitor 2024 worden gepresenteerd. Met welk cijfer zal de samenwerking dit keer worden beoordeeld? Hebben bestuurders en bewoners elkaar beter gevonden het afgelopen jaar? Of zullen we vooral punten van verbetering ophalen?

Op de dag zijn meerdere interessante sprekers aanwezig en worden er mooie workshops georganiseerd. Eén daarvan is een workshop over het gedachtegoed en de principes van de Wereld van B. 

De Wereld van B

We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Of, zoals het in de veranderkunde heet: je kunt alleen van A naar B via de principes van B. Dit is de basis van ‘De Wereld van B’: een door NP RES ontwikkeld en beheerd gedachtegoed dat is gericht op het vormgeven van de energievoorziening van vandaag volgens de principes van morgen. De beste manier om de toekomst te voorspellen is per slot van rekening door hem zelf te creëren.

De workshop

Tijdens de workshop maken deelnemers (van gemeenten en bewoners-initiatieven) kennis met de Wereld van B. Ze leren wat de logische principes van een decentrale, duurzame energievoorziening kunnen zijn. En ze passen de principes toe op initiatieven waar ze zelf bij zijn betrokken.

Wil je deze workshop bijwonen? Meld je dan hier aan voor het evenement 'Samen sterk met Buurkracht'.

Meer weten over de Wereld van B? Lees er hier alles over.

Of contacteer Paul Dalebout.

Locatie
Villa Jongerius, Utrecht
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Gemeenten en bewonersinitiatieven.
Deel dit: