Activiteit

Masterclass Wereld van B in Noordoostpolder-Urk

donderdag 4 april 2024 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

We kunnen onze problemen niet oplossen met hetzelfde denken dat ze gecreëerd heeft. Of, zoals het in de veranderkunde heet: je kunt alleen van A naar B via de principes van B. Dit is de basis van ‘De Wereld van B’: een door NP RES ontwikkeld en beheerd gedachtegoed dat is gericht op het vormgeven van de energievoorziening van vandaag volgens de principes van morgen. De beste manier om de toekomst te voorspellen is per slot van rekening door hem zelf te creëren.

Tijdens de masterclass leren deelnemers anders naar de energietransitie kijken. Ze leren wat de logische principes van een decentrale, duurzame energievoorziening kunnen zijn. En ze leren hoe deze toe te passen in de praktijk. Daarvoor werken we met een concrete casus uit de praktijk. Tijdens de masterclass in Noordoostpolder-Urk (RES Regio Flevoland) zullen we kijken naar de verduurzaming van de visverwerkende industrie (Urk) en de glastuinbouw (Noordoostpolder). Mede in het licht van de heersende congestieproblematiek.

Deze masterclass is niet vrij toegankelijk. Wel is het mogelijk zelf een masterclass te organiseren of er één bij te wonen.

Lees hier alles over de masterclasses Wereld van B.

Of contacteer Paul Dalebout.

Locatie
Gemeentehuis Emmeloord
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Deze masterclass wordt gefinancierd door NP RES (Expert Pool).
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met RES Regio Flevoland. Doelgroep zijn gemeenten, provincies, waterschappen, netbeheerders, energie-initiatieven en andere partners uit het netwerk van deze regio.
Deel dit: