Activiteit

Transform Meetup – Lokale energiesystemen

donderdag 31 augustus 2023 , 15:30 - 18:00 uur
Illustration

---- INSCHRIJVING GESLOTEN --- 

Op 3 juli is het concept Nationaal Plan Energiesysteem gepresenteerd tijdens de persconferentie van Rob Jetten. Naast een uitdagende ambitie, een prikkelend toekomstperspectief en een duiding van de ontwikkelpaden is ook de positie van lokale energiesystemen opgenomen.

En daar zijn we als Transform beweging heel blij mee. Het decentrale model wordt naast het bestaande geplaatst als hoofdkeuze in de toekomstige energiesysteem van Nederland! Een belangrijke stap in de marathon naar een duurzaam, rechtvaardig, robuust en lokaal energiesysteem.

Met Transform willen we op onze manier (op de manier hoe we ook sprints ontwikkelen forthefutureofenergy.nl/sprints) bijdragen aan de doorvertaling en uitwerking van de visie en uitvoering van lokale energiesystemen.

Daarom organiseren we eind augustus een meet-up om met elkaar hierover in gesprek te gaan. In overleg met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat vragen zij ons met name om bij te dragen aan de bouwstenen voor de visie op lokale energiesystemen en hoe we gezamenlijk kunnen helpen met bijvoorbeeld het cijfermatig onderbouwen van de waarde van het decentrale model.

Programma

De meetup zal einde van de middag plaatsvinden op 31 augustus in Arnhem bij Alliander. We beginnen met een opening door dagvoorzitter Xander Smit. Er zal een panelgesprek zijn met Erik ten Elshof (Economische Zaken en Klimaat), Lianda Sjerps-Koomen (Alliander), André Jurjus (Energie Samen) en andere sprekers met de mogelijkheid om gezamenlijk het gesprek aan te gaan. Na een korte pauze gaan we vervolgens verder in dialooggroepen met gerichte vragen om het NPE verder te helpen met praktijkvoorbeelden en kennisbronnen met onderbouwing. Tot slot nemen we kort de tijd om de bevindingen terug te koppelen en ronden we af. De resultaten zullen we samenvatten en delen met de partners en ons brede netwerk. Het doel is om met het netwerk in de dialoog fase van het concept NPE het onderwerp Lokale Energiesystemen verder te helpen.

Meld je aan via deze website! En houd de nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie over het programma en de locatie

Zomerse groet,

Team Transform

Locatie
Kantoor Alliander
Kosten
Gratis
maximum aantal deelnemers
50

Aantal aangemelde deelnemers: 63

Deze mensen komen:
- Kim de Roder
- Jan-Willem Lammers
- Jelle Attema
- Abel Koentjes
- Erik ten Elshof
- Peter Hermans
- Ton Schuurmans
- Maya van der Steenhoven
- Lennart Lalieu
- Michiel Sintenie
- Aart-Jan de Graaf
- Harold Veldkamp
- Jasper Hormann
- Els Holsappel
- Wido van Heemstra
- Ruth Noorduyn
- Jan Pellis
- Antoin Linssen
- Martijn Messing
- Yvo Hunink
- Jasmijn Kleij
- Mirjam Davidson
- Robèrt Guérain
- Hugo Schönbeck
- Han Zijlema
- Jan Bozelie
- Jan Bozelie
- Youri de Koomen
- Paul Blankman
- Laura de Vries
- Mark Aabye-de Hoop (op wachtlijst)
- Hans Veldhuis
- Haike Van de vegte
- Alex Bausch (op wachtlijst)
- Henk de Hartog
- Wilbert Prinssen
- Stijn van Langen
- Geerte van der Steen
- Naud Loomans
- Elke den Ouden (op wachtlijst)
- Walter van Duyneveldt
- Xander Smit
- Ismaïl Sarti
- Erik Geensen
- Charlotte von Meijenfeldt
- Laurens Gijsbers
- Jeroen Boon
- Daan Rutten
- Pepijn van de Water
- Michel Chatelin
- Egbert Bouwhuis
- Anna Waqué
- Erika van der Linden
- David van den Hout (op wachtlijst)

Meld je aan
Deel dit: