Project

esilience serious game

Geplaatst op 12 juli 2023, 11:19 uur
Illustration

De noodzaak om ons nationale energiesysteem te innoveren is duidelijker dan ooit tevoren. Alleen een grootschalige systeeminnovatie brengt Nederland verder.

 

Deze systeeminnovatie vraagt dat lokale partijen - netbeheerders, lokale/provinciale overheden, huishoudens en commerciële, industriële & agrarische bedrijven – gedeelde verantwoordelijkheid nemen en anders gaan samenwerken.

 

Er is behoefte aan een “kickstarter” die het verbeeldingsvermogen aanspreekt hoe een robuust lokaal energiesysteem ontworpen kan worden. Hierdoor wordt het gesprek voor een nieuw ontwerp gestart, en wordt de basis gevormd voor nieuwe afspraken.

Esilience is een serious game waar deelnemers zelf aan de knoppen zitten en samen een energiesysteem ontwerpen. Gefaciliteerd door de netbeheerder en/of gemeente, worden vertegenwoordigers van huishoudens en bedrijfsleven speels uitgedaagd om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden en afspraken. In zes rondes ontdekken zij het effect van de gekozen configuratie en de meerwaarde van samenwerking, om zo een optimale balans te bereiken tussen leveringszekerheid, prijs en duurzaamheid.

Doelgroep
Volwassenen
Init.
Deel dit: