Project

Energie als onderdeel van een complexe ruimtelijke opgave -de bloemkoolwijk

Geplaatst op 28 juni 2023, 19:43 uur
Illustration

Hoe zorgen we voor passende ontwerprichtlijnen voor lokale energiesystem in de ontwikkelingsopgave in de bekende en talrijke de ruimtelijke jaren '70 woonwijken  in Nederland. De zogenaamde bloemkoolwijken. Hoe zorgen we dat zij naast de andere ruimtelijke en sociale uitdagingen ook een toekomstbestendige energievoorziening krijgen.  

Toelichting

De bloemkoolwijken uit de jaren ‘70 komen in bijna alle gemeenten in Nederland voor. Het zijn karakteristieke wijken met een vaak complexe mix aan sociale en ruimtelijke opgaves. Het toekomstbestendig maken van de energievoorziening in deze wijk is daar nog geen onderdeel van.

Hoe positioneer je energie in de al complexe ruimtelijke opgave? En welke ontwerprichtlijnen kunnen we meegeven aan de stednbouwkundige die met deze typische wijken aan de slag gaan?

Wat is een Transform sprint?

Transformsprints zijn ontmoetingen waar veranderaars, vernieuwers en verbinders met elkaar tot doorbraken kunnen komen in hun persoonlijk denken én in doorvertaling naar nieuw beleid, nieuwe waardemodellen en technische en sociaal-maatschappelijke oplossingen. In de sprints ontwikkelen we kopieerbare oplossingen waar lokale ecosystemen zelf actief mee aan de slag kunnen gaan. De sprints bestaan uit 6 verschillende fasen. Lees hier meer over onze sprints.

Init.
Illustration
 
Deel dit: