Bericht

Gezocht (met spoed): Slimme oplossingen tegen netcongestie

Geplaatst op 5 april 2024, 16:39 uur
Illustration
profile picture
Marjolein Bot

Het Nederlandse stroomnet is vol, maar onze samenleving draait onverminderd door. Nú meer dan ooit is er behoefte aan slimme, innovatieve oplossingen die de bestaande capaciteit van ons stroomnet efficiënter benutten en netcongestie verminderen.
Daarom lanceren Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie een bijzondere competitie: de Small Business Innovation Research (SBIR). Zij roepen innovatieve ondernemers op om met creatieve, praktische oplossingen te komen die dit maatschappelijk belangrijke vraagstuk aanpakken.

Doel van de innovatiecompetitie is om concrete en bruikbare toepassingen te ontwikkelen die op korte termijn kunnen worden gebruikt door (semi-) publieke organisaties. Denk bijvoorbeeld aan innovaties die zich richten op het slimmer ontwerpen of operationeel gebruiken van bestaande infrastructuur, of een combinatie daarvan. Oplossingen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder niet alleen technische vernieuwingen, maar ook innovaties met een institutioneel, juridisch of sociaal karakter, of die een vernieuwing van proces of werkwijze inhouden.

Aan de slag:
Stuur jouw innovatie-idee in vóór 14 mei 17:00 en maak kans om de SBIR-competitie te winnen en aan de slag te gaan!

Wat staat er op het spel?

  • Middelen en begeleiding voor een haalbaarheidsonderzoek van jouw idee (300k€) (gunning juni 2024)
  • Middelen en begeleiding voor de ontwikkeling van jouw prototype (1,2m€) (gunning eind 2024)

Verschillende organisaties staan te springen om met jouw innovatie aan de slag te gaan, waaronder netbeheerders en overheden.

Informatiebijeenkomst:
Wil je meer weten? Sluit je dan aan bij onze informatiebijeenkomst op 18 april, te volgen in Utrecht of online. Dit is dé gelegenheid om meer te leren over de competitie, vragen te stellen en je te laten inspireren.

Kijk voor meer informatie op de website van Topsector Energie en RVO

 

Deel dit: