Bericht

Synergy Hackathon 1, 2 en 3 februari 2024 - lokale energiesystemen bouwen

Geplaatst op 22 december 2023, 12:26 uur
Illustration

Op COP28 in Dubai hebben politici en beleidsmakers het einde aangekondigd van het tijdperk waarin we afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Om die aankondiging te realiseren hebben we nieuwe modellen nodig die oude modellen overbodig maken. Op de Synergy Hackathon bewijzen we van 1 t/m 3 februari 2024 dat nieuwe modellen werken door samen prototypes te bouwen.

Registreer je hier als deelnemer van de hackathon en bouw mee.

De Transform.hackathon heeft in 2022 voorlopers uit de energiewereld succesvol bij elkaar bracht om bestaande gedrachtenpatronen te doorbreken en samenwerkingen vorm te geven. Bovenal heeft de Transform.hackathon een voorlopersnetwerk opgeleverd waar de vernieuwende perspectieven op waarde modellen en technische en sociale oplossingen voor duurzame decentrale energiesystemen verder ontwikkeld worden.

Met de Synergy Hackathon nodigt Unify Energy nu een jaar later voorlopers uit om bij de Green Village in Delft 3 dagen lang prototypes te ontwikkelen en oplossingen toepasbaar te maken voor de praktijk.

Uitdagingen die centraal staan tijdens de hackathon:

  • Hoe kunnen we de rollen, verantwoordelijkheden, juridische kaders en bedrijfsmodellen binnen een lokale energie hub duurzaam vormgeven?
  • Hoe kunnen we energie gemeenschappen en systemen bouwen die bijdragen aan de leefbaarheid en het woongeluk van inwoners en kansen voor ondernemers in een stad?
  • Hoe kunnen we energie gemeenschappen van pionierende coöperaties opschalen zodat iedereen toegang heeft tot duurzame lokale energie?
  • Hoe kunnen we duurzame, robuuste en congestie-neutrale lokale energie systemen bouwen die betrouwbaar zijn voor kritische instituties als universiteiten en ziekenhuizen?

Meer weten? Informatie over de Challenges, partners en het programma van de hackathon vind je op www.synergyhackathon.org.

Let’s start to build the future of energy now!

Synergy Partners: Essent, Vattenfall, TU Delft, de Green Village, Alliander, Antea Group en Provincie Zuid-Holland.

Synergy Hackathon is een initiatief van Unify Energy in samenwerking met Worldstartup en Tekkoo.

Documenten
Deel dit: