Bericht

Wij presenteren: Transform het platform

Geplaatst op 28 juni 2023, 18:46 uur
Illustration

Werken aan een lokaal energiesysteem dat robuust, schoon en rechtvaardig is

Tijdens Transform.hackathon is een beweging ontstaan die werkt aan een robuust, schoon, rechtvaardig en lokaal energiesysteem. Een beweging van mensen die met vragen aan de slag gaan die ze niet alleen kunnen oplossen, of ze nou bij een startup, de overheid, in de wetenschap, bij een coöperatie, op een bedrijventerein, bij een energiebedrijf of een netbeheerder werken. Of gewoon in betrokken zijn vanuit de eigen leefomgeving. De mensen van die beweging noemen wij de vragers, de vernieuwers, de veranderaars en de verbinders.

Belangen opzij en niets is taboe

Deze mensen durven de bestaande belangen af en toe op zij te zetten omdat dat helpt bij het zoeken naar oplossingen voor de grote vragen van de transitie. Samen, onder- en bovenstroom verbonden. En niets is taboe: technologie, andere samenwerkingsvormen, nieuwe wetgeving, andere marktmodellen. Natuurlijk met respect voor die belangen en het huidige systeem, want die zijn er niet voor niets. We hacken niet om te hacken. De mensen achter deze beweging verdienen een plek waar ze elkaar kunnen vinden en waar ze haar projecten, kennis, onwetendheid en inspiratie kunnen delen zodat ze elkaar blijvend kunnen versterken. Deze mensen bieden wij een plek.

Een plek om samen te werken: Transform platform

Het ministerie van EZK, Topsector Energie, Essent en NPRES ondersteunen het Transform platform. Hier komen vernieuwers, veranderaars en verbinders samen om te ontdekken hoe een robuust, schoon, rechtvaardig en lokaal energiesysteem eruitziet. Het platform is een plek om elkaar te vinden, samen te werken en elkaar te inspireren. Rondom het platform organiseert het Transform team regelmatig TransformSprints. In die sprints betrekken we alle perspectieven om samen kopieerbare oplossingen te vinden. Tegelijkertijd werken we aan adaptief beleid, beleid dat zich aanpast aan de snelheid van de transitie.

En wie weet vragen sommige vraagstukken wel weer om een hackathon ;)

Steun van het regieteam bij inhoudelijke koers

Een regieteam helpt ons met de inhoudelijke koers. Ons regieteam bestaat uit: Kristel Lammers, Erik ten Elshof, Siward Zomer, Mirjam Davidson, Arash Aazami, Pallas Agterberg, Maarten de Vries, Serge Santoo en Harold Veldkamp

Waarom aanmelden?

Als jij je voorloper voelt of juist probleemeigenaar of het heel belangrijk vindt om te bouwen aan oplossingen voor het lokale en regionale energiesysteem, sluit je dan aan. Gewoon meekijken en leren mag natuurlijk ook. Waarom aanmelden?

  • Je wordt deel van een inspireremd voorlopersnetwerk binnen de energietransitie van Nederland en je kunt je krachten bundelen met mensen zoals jij;
  • Je kan zichtbaarheid creëren voor je projecten bij gelijkgestemden en partijen die middelen hebben ter ondersteuning;
  • Je kan inspiratie, verwondering en vragen via het prikbord delen op de site. Die delen wij dan weer met het netwerk via de nieuwsbrief of LinkedIn;
  • Je bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe Transformsprints waar we aan de slag gaan met de moeilijke vragen;
  • We delen als community de lessen die we leren zodat je die kan meenemen naar de dagelijkse praktijk en zodat hele sector ermee aan de slag kan.

Heb je vragen? Op de website vind je veel informatie. Als je er niet uitkomt, kun je één van de leden van het Transformteam benaderen.

Met hartelijke groet, team.transform,
Xander Smit & Lennart Lalieu

For the future of energy!


Deel dit: