Activiteit

Hoe ziet de gemeentelijke energiesysteemafdeling er in de toekomst uit?

donderdag 14 december 2023 , 10:00 - 13:00 uur
Illustration

De gemeente Amersfoort en Transform organiseren een bijeenkomst op uitnodiging met gemeenten over het lokale energiesysteem van de toekomst. Met als hoofdvraag: "Hoe ziet de gemeentelijke energiesysteemafdeling er in de toekomst uit?"

Datum: 14 december van 10 tot 13:00 uur inclusief lunch
Locatie: Nader te bepalen in Amersfoort

Deelvragen die langskomen: Waar zit deze in de organisatie? Wat zijn hun doelen? Wat voor kennis en vaardigheden zitten daar? Hoe groot is de afdeling? Wie zijn hun belangrijkste stakeholders? Wat zijn hun leveranciers? Waar gaan hun plannen over? Wat staat daarin? Welke hoofdstukken zijn er?

Achtergrond en programma
Het innovatienetwerk Transform bestaat uit voorlopers die als ambitie hebben om een schoon, rechtvaardig energiesysteem te creëren. In gesprek met de gemeente Amersfoort kwamen we al snel tot de conclusie dat het een fundamentele rol gaat spelen, maar: hoe ga je daar als gemeente mee om? Er is nog zoveel onduidelijk en het heeft impact op alles. En er gebeurt nu al zoveel. Wij denken dat het helpt samen met een aantal andere gemeenten een stip op de horizon te ontwikkelen. Iedereen is met dit vraagstuk bezig en verschillende gemeenten pakken het anders aan. Transform zal de bijeenkomst openen met een schets van het lokale energiesysteem gebaseerd op de Wereld van B. Vervolgens gaan we samen aan de slag om deze fictieve afdeling vorm te geven.

We zien deze bijeenkomst als een start van meerdere bijeenkomsten over dit onderwerp zodat we samen kunnen leren.

Geinteresseerd? De bijeenkomst is op uitnodiging, maar als u geinteresseerd bent stuur dan een mail naar info@forthefutureofenergy.nl 

Locatie
Nadere te bepalen in Amersfoort
Deel dit:
1 reactie

Henk de Hartog

do 14 december 2023 15:05
Interessant onderwerp, niet alleen gemeenten worstelen of vragen zich wat hun rol wordt in het energiesysteem van de toekomst, vandaag in Delft was dit ook een van de aandachtsgebieden